Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Αξεσουάρ για τον γαμπρό

Ο ωραίος της ημέρας!

Αξεσουάρ για τον γαμπρό

Τα αξεσουάρ συμπληρώνουν την κομψή εμφάνιση του γαμπρού, οπότε πρέπει να ταιριάζουν με το κοστούμι ή το φράκο, τόσο από από άποψη υφάσματος και χρώματος, όσο και στυλιστικά.

Ένα αυστηρό κοστούμι μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ένα “ζωηρό” γιλέκο ή αντί ζώνης με ένα μεταξωτό ή σατέν ζωνάρι, σε διαφορετική απόχρωση από το κοστούμι, ώστε να δημιουργεί ωραία αντίθεση. Μια γραβάτα ή ένα παπιγιόν αρίστης ποιότητας μπορούν να λαμπρύνουν ακόμη και το πιο λιτό κουστούμι. Ένα pochette σκέτο ή με το μονόγραμμα του γαμπρού δίνει ιδιαίτερο ύφος και κύρος.

Συνήθως, για τη γραβάτα και το μαντηλάκι στην τσέπη του σακακιού προτιμάται το κλασικό ύφος, υπάρχουν όμως και οι πιο τολμηροί, που διαλέγουν κάτι πολύ μοντέρνο ακόμα κι αν το κοστούμι είναι κλασικό, ώστε να δώσουν μια νότα πρωτοτυπίας στην εμφάνισή τους.

Το παπιγιόν πρέπει να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου και το ύφασμά του να συνδυάζεται σωστά με το ύφασμα του σακακιού ή του πέτου. Ανάλογα δε με τον τρόπο που θα δεθεί, δίνει κλασικό ή μοντέρνο τόνο. Ο κόμπος και το μήκος της γραβάτας πρέπει να ταιριάζουν με το πρόσωπο αλλά και τον σωματότυπό σας. Ένας ωραίος κόμπος με δάκρυ ή διπλή λεπίδα θα δώσει μια διακριτική, αλλά συνάμα σημαντική λεπτομέρεια στην τελική εικόνα. Η γραβάτα θα πρέπει να τελειώνει στη μέση της αγκράφας της ζώνης.

Για τους ακόμα πιο τολμηρούς γαμπρούς, ένα μονόχρωμο ή πολύχρωμο ή ακόμα κι εκκεντρικό φουλάρι αντί γραβάτας αποτελεί πρωτότυπο αξεσουάρ.

Η μπουτονιέρα φοριέται στο αριστερό πέτο του σακακιού.

Η ζώνη, κατά κανόνα δερμάτινη, πρέπει να ταιριάζει άψογα με τα παπούτσια και τις κάλτσες. Όσο για τα μανικετόκουμπα, το πουκάμισο για να να φοριέται με μανικετόκουμπα θα πρέπει να έχει διπλή μανσέτα χωρίς κουμπιά.

Αν ο γαμπρός φορά χρυσό ρολόι, τα μανικετόκουμπα πρέπει να είναι επίσης χρυσά. Αν τα μανικετόκουμπα έχουν πολύτιμους λίθους, θα πρέπει το χρώμα τους να ταιριάζει με της γραβάτας ή του pochette. Για κοστούμι μεταξωτό, συνιστούμε διακριτικά μανικετόκουμπα, ενώ για βαμβακερό κοστούμι ενδείκνυται κάποιο πιο εντυπωσιακό σετ. Αν ο γαμπρός θελήσει να χρησιμοποιήσει clip για την γραβάτα, τότε αυτό θα πρέπει να έχει το ίδιο σχέδιο με τα μανικετόκουμπα.

Τα φροντίσατε όλα; Έτοιμος!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: fr.123rf.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...