Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Παραδοσιακοί Γάμοι

Γάμος και δεξίωση σε παραδοσιακό οικισμό

Παραδοσιακοί Γάμοι

Η Ελλάδα μας έχει τόσες ομορφιές και χάρες που μπορούν να μαγέψουν ακόμη και τους πιο πολυταξιδεμένους. Μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος να βρει το σύγχρονο και το μοντέρνο, αλλά κάπου εκεί κοντά θα βρει και το κλασικό, το παραδοσιακό. Σε οτιδήποτε και αν αναζητά! Κάθε επιλογή έχει τη χάρη και τη νοστιμιά της. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι ρομαντικός για να επιλέξει κάτι παραδοσιακό, και σίγουρα για ότι αφορά στον γάμο του το παραδοσιακό πολλές φορές είναι και το καλύτερο

Αν λοιπόν σας αρέσουν οι παραδοσιακοί γάμοι και έχετε επιλέξει έναν τέτοιο και για τον εαυτό σας, τότε θα ήταν πολύ όμορφο να το κάνετε ολοκληρωμένα. Θα πρέπει να τον κάνετε σε έναν παραδοσιακό οικισμό.

Σε κάθε σημείο της χώρας μας υπάρχει κάποιος οικισμός που είναι φτιαγμένος, ή έχει συντηρηθεί καταλλήλως, πάνω στα αρχιτεκτονικά σχέδια που υπήρχαν στην περιοχή από παλαιότερες εποχές και με τα ίδια υλικά. Εάν βρεθείτε σε έναν τέτοιο οικισμό τότε σίγουρα θα ταξιδέψετε μαζί του μέσα στους αιώνες. Στην εποχή των Δόγηδων και των ιπποτών ή την αρχή του 20ού αιώνα που όλα τα σπίτια ήταν χαμηλά είχαν τις χαριτωμένες αυλές τους με τα λουλούδια να ευωδιάζουν και το δέντρο στη μέση της να κρατά δροσιά. Εκεί ακόμη και τα μαγαζιά είναι σε αυτό το στιλ. Οι δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και δεν επιτρέπετε όλες τις ώρες η διέλευση των οχημάτων.

Σε ένα τέτοιο γραφικό μέρος ο γάμος σας δεν μπορεί παρά να μοιάζει με όνειρο. Κάθε βήμα σας εκεί θα σας μεταφέρει σε άλλα χρόνια, πιο γλυκά και με λιγότερο άγχος. Για εσάς που ζείτε στους γρήγορους ρυθμούς των μεγάλων πόλεων η απλότητα και η ομοιομορφία αυτών των ανακαινισμένων κτιρίων θα μπορέσουν να χαλαρώσουν την ένταση που έχετε στην καθημερινότητά σας και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα σας εμπνεύσει να λάμψετε και να απολαύσετε την ομορφότερη στιγμή της ζωής σας.

Σε αρκετούς παραδοσιακούς οικισμούς θα μάθετε έθιμα που ίσως δεν γνωρίζατε. Θα είναι μια πολύ όμορφη έκπληξη για τους καλεσμένους σας να δουν ή και να συμμετέχουν σε αυτά τα όμορφα έθιμα γάμου μέσα σε αυτό το γραφικό περιβάλλον που θα εκτυλίσσεται το μέγα μυστήριο του γάμου, του δικού σας γάμου.

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Νομικού
Φωτογραφία: www.pinterest.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...