Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Παραδοσιακός γάμος

Τα ωραία του χωριού

Παραδοσιακός γάμος

Κάθε τόπος στην πατρίδα μας έχει τη δική του πλούσια παράδοση σε γαμήλια έθιμα.

Πηγαίνοντας λοιπόν αντίθετα στη μόδα της εποχής, αν προτιμήσετε να κάνετε έναν παραδοσιακό γάμο στον τόπο καταγωγής σας είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε και θα συγκινήσετε. Ειδικά οι νεότεροι προσκεκλημένοι σας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία σπάνια-πλέον-εμπειρία και να γιορτάσουν μαζί σας και ταυτόχρονα να πάρουν μια ιδέα για τα παλιά γλέντια και τις ρίζες των εθίμων.

Ο παραδοσιακός γάμος είναι επίσης γεγονός πολύ βοηθητικό στην οργάνωση διαφόρων λεπτομερειών! Κάποιος επιδέξιος συγγενής/φίλος θα φροντίσει για ρομαντικές φωτογραφίες και για την βιντεοσκόπηση της γαμήλιας τελετής. Γιαγιάδες, θείες κι εξαδέλφες αλλά και γειτόνισσες προσφέρουν σίγουρα κι έμπειρα χέρια για τα γλυκά, η πλατεία του χωριού ή μια ευρύχωρη ταβέρνα μπορεί να γίνει ο τόπος του γαμήλιου γλεντιού σας, η φύση έχει να προσφέρει άνθη και πρασινάδες για την ανθοδέσμη της νύφης και τον ανθοστολισμό της εκκλησίας.

Πήλινα ποτήρια για καλό κρασί και παραδοσιακά σερβίτσια για ντόπια εδέσματα σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά. Όσο για τη μουσική, ανάμεσα στις επιλογές σας θα έχετε την ευκαιρία να συμπεριλάβετε κι ορισμένα δημοτικά τραγούδια του τόπου, ειδικά τα χαρούμενα χορευτικά που θα τα ευχαριστηθείτε όλοι με την ψυχή σας.

Τέλος, ένας παραδοσιακός γάμος στο χωριό προσφέρει χαλάρωση σχετικά με την ασφάλεια και την άνεση των μικρών καλεσμένων σας, που θα βρουν χώρο κι ευκαιρία να χοροπηδήσουν πιο ανέμελα και με πολύ λιγότερους κινδύνους απ' ότι στην πόλη!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: mag24.gr

Περισσότερα άρθρα γάμου...