Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Τούρτα γάμου

Μια πρωτότυπη πρόταση

Τούρτα γάμου

Είναι τόσο ωραία η σκηνή που οι νεόνυμφοι πιάνουν το μαχαίρι και μαζί κόβουν το γλυκό!

Από τη γαμήλια τούρτα, όλοι οι καλεσμένοι θα πάρουν μια γεύση αγάπης και γλυκύτητας, αφού λοιπόν το ζεύγος “μοιράζει” τη χαρά του, οι καλοί τρόποι επιτάσσουν οι καλεσμένοι να φάνε όλο το κομμάτι. Σύμφωνοι, δεν αρέσει όμως σε όλους η σοκολάτα, κάποιοι δεν θέλουν φρούτα στο γλυκό, ορισμένοι έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς ή είναι διαβητικοί...

Να λιγουρεύεσαι γλυκάκι και να μη μπορείς να φας - φρίκη, Αγαθοκλέων!

Λοιπόν, η λύση είναι εισαγόμενη και το όνομα αυτής είναι shot-cake. Πρόκειται για κουπάκια ή ποτηράκια με παστάκια διαφόρων γεύσεων, προφιτερόλ ή cheesecakes. Ο ζαχαροπλάστης που θα τα φτιάξει, θα επιμεληθεί την τούρτα σηκώνοντας ορόφους με ατομικές μερίδες διαφορετικού γλυκού πειρασμού, τοποθετημένες στις ειδικές υποδοχές τους.

Ο τελευταίος όροφος μπορεί να είναι μία τούρτα - μικρογραφία, για να την κόψει το ζευγάρι. Έτσι, οι καλεσμένοι μπορούν να διαλέξουν όποια γεύση αγαπούν παίρνοντας μόνοι το κυπελλάκι τους τους ή να ζητήσουν αυτό που ορέγονται από το προσωπικό που μοιράζει τα γλυκίσματα.

Όσο για το κόστος, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όταν μάλιστα μάθετε ότι κάποιες πολυόροφες κι εντυπωσιακές τούρτες γάμου μπορεί να σας αδειάσουν το πορτοφόλι!

Γλυκειά ζωή να έχετε κι αν περισσέψει παστάκι, εδώ, εδώ!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: kitchendecor.club

Περισσότερα άρθρα γάμου...