Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Tα Παρανυφάκια, θεσπέσια παιδάκια!

H απαραίτητη φωτεινή παρουσία

Tα Παρανυφάκια, θεσπέσια παιδάκια!

Χαριτωμένη και συγκινητική, αθώα και κάποτε και σπιρτόζικη, η φωτεινή παρουσία των παιδιών που θα είναι παρανυφάκια θεωρείται απολύτως απαραίτητη.

Συνήθως, επιλέγονται παιδιά στενών φίλων ή συγγενών, δύο σε αριθμό, ενώ αν το ζευγάρι έχει ήδη παιδί/παιδιά εννοείται πως δικαιούνται την τιμή!

Καλό είναι τα παιδιά να έχουν ηλικία 5-9 έτη, για καλύτερη συννενόηση χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις για τα ρούχα που θα φορέσουν ή τις κινήσεις που θα κληθούν να κάνουν. Επίσης, για τα κοριτσάκια είναι ένδειξη καλού γούστου όταν φορούν ρούχα κι είναι χτενισμένα σύμφωνα την ηλικία τους, χωρίς μακιγιάζ!

Κοριτσάκια ντυμένα με ωραία φορέματα, αγοράκια που θυμίζουν λιλιπούτειους γαμπρούς, τα παδιά παίρνουν πολύ σοβαρά τον όποιο ρόλο θα τους αναθέσετε: να ραίνουν με πέταλα το ζεύγος των μελλονύμφων καθώς μπαίνει στο ναό, να σηκώνουν προσεκτικά την ουρά ενός κλασικού νυφικού, να κρατά το χέρι της νύφης το ένα όσο ο γαμπρός με το άλλο περιμένουν την άφιξη της νύφης ή ό,τι άλλο προγραμματίζετε.

Κάντε μαζί τους όσες πρόβες κρίνετε ότι είναι απαραίτητες, εξηγείστε απλά και κατανοητά τι ακριβώς θέλετε να κάνουν, αρχίστε με τα βασικά και μετά ασχοληθείτε με λεπτομέρειες. Αν διακρίνετε κούραση ή έλλειψη συγκέντρωσης, σταματήστε για ένα φρούτο ή κάποιο σνακ χωρίς ζάχαρη, ώστε να αποφύγετε εκδηλώσεις υπερκινητικότητας.

Θυμηθείτε, είναι ένας σοβαρός ρόλος και ταυτόχρονα ένα ιδιότυπο παιχνίδι για τα παιδιά. Πείστε τα να είναι ήρεμα και να μην τρέξουν στους γονείς τους αν βαρεθούν κατά την διάρκεια της τελετής ή κουραστούν από την ορθοστασία. Να είστε υπομονετικοί, λάθη μπορεί να γίνουν ακόμα κι αν κάνετε αρκετές πρόβες. Τι πιο γλυκό, όμως, από κάποια μικρή αστοχία που συνοδεύεται από ένα λαμπερό παιδικό χαμόγελο;;;

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: flowergirlnyc.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...