Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Ο γαμήλιος χορός

Σας αρέσει το βαλς;

Ο γαμήλιος χορός

Ο χορός των νεόνυμφων είναι η πιο ρομαντική και αισθαντική στιγμή στη γαμήλια δεξίωση. Αποτελεί παράδοση και όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω στο ζευγάρι.

Αυτό επιβάλλει να διαλέξετε τον αγαπημένο σας σκοπό και, βεβαίως, να φροντίσετε να τον χορέψετε με χάρη! Οι συνηθέστερες επιλογές των νεονύμφων είναι το βαλς και το τανγκό.

Το αργό Βαλς απαιτεί καλή ισορροπία, στήσιμο και κράτημα. Χορεύεται τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρή πίστα. Είναι Ιδανικός χορός για μεγάλες ηλικίες, για εγκυμονούσες νεόνυμφες και σε περίπτωση δύσκολου νυφικού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, δημοφιλές για τον γαμήλιο χορό είναι “Το βαλς του Γάμου“ της Ελένης Καραΐνδρου. Το γρήγορο βαλς είναι μεν ο Βασιλιάς των απαλών χορών, απαιτεί όμως κατάλληλο νυφικό και παπούτσια και αρκετό χώρο. Αν για τις στροφές του χρειάζεστε δραμαμίνη, καλύτερα να διαλέξετε κάτι άλλο!

Το Ευρωπαϊκό Τανγκό, επιβλητικό και ατμοσφαιρικό, έχει μεγαλύτερες χορευτικές απαιτήσεις, περισσότερη εξάσκηση, αυτόματο μέτρημα και μνήμη. Μικρή πίστα χορού,νυφικά που σέρνονται στο πάτωμα ή κρατούν τον γαμπρό σε απόσταση, αντενδείκνυνται για τανγκό.

Πιο νεανικές επιλογές είναι μουσική Disco, swing ή ακόμα και cha-cha είναι μάλλον σπάνιες. Διαλέξατε λοιπόν τη μουσική επένδυση του επίσημα πρώτου συζυγικού χορού. Αν όμως τα βήματα του χορού φαίνονται “βουνό”, αν φοβάστε ότι διαρκώς θα... ξενυχιάζετε την/τον παρτνέρ σας, αν νοιώθετε αδεξιότητα και ανασφάλεια, προτείνουμε να κάνετε ορισμένα μαθήματα χορού πριν το γάμο.

Σχολές χορού υπάρχουν πολλές. Οι τιμές διαφέρουν από σχολή σε σχολή, γι’ κάντε μία έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε σε ποια σχολή θα παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά. Αν, μάλιστα, είναι κοντά στην περιοχή σας, τόσο το καλύτερο. Πιθανόν αρχικά θα είναι δύσκολο να απομνημονεύσετε την χορογραφία, τελικά όμως θα χαλαρώσετε, θα νοιώσετε αυτοπεποίθηση και σίγουρα θα το κατευχαριστηθείτε!

Καλή επιτυχία!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: Bodas Temáticas

Περισσότερα άρθρα γάμου...