Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Νυφικά κοσμήματα

Aσήμια και μαλάματα

Νυφικά κοσμήματα

Η νύφη, όσο απέριττη εμφάνιση κι αν αποφασίσει να έχει, το διαλεχτό κόσμημα θα το βάλει. Νόμος!

Το κόσμημα τονίζει το νυφικό, φωτίζει το πρόσωπο, αναδεικνύει το νυφικό χτένισμα, αντικατοπτρίζει την διάθεση αλλά και την προσωπικότητα της μελλόνυμφης.

Η αξία του νυφικού κοσμήματος ουσιαστικά δεν είναι θέμα χρηματικό: το παλιό, απλό κολιέ της γιαγιάς είναι ανεκτίμητο, το θεσπέσιο βραχιόλι της μαμάς επίσης.

Το στυλ του νυφικού, όπως και η απόχρωσή του, συνδυάζεται με τα ανάλογα κοσμήματα. Το κλασικό ρομαντικό ιβουάρ νυφικό “ζητάει” πέρλες, το τολμηρό λευκό στράπλες ταιριάζει με διαμάντια, ο πλούσιος ταφτάς φοράει βαρύτιμο ασήμι ή τιάρα.

Το ρετρό νυφικό θέλει -ει δυνατόν- κάποιο οικογενειακό κειμήλιο. Το νυφικό σε αρχαιοελληνικό ύφος συνδυάζεται άψογα με βραχιόλι ψηλά στο μπράτσο. Όσο για τις πιο οικονομικές λύσεις, οι ημιπολύτιμοι λίθοι ή τα κρύσταλλα Swarovski είναι ωραιότατη επιλογή . Όσο για το χτένισμα, οι έντονες μπούκλες συνδυάζονται σωστά με ένα κόσμημα, διακριτικό, ενώ τα σινιόν τονίζονται με εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

Γενικά, υπάρχουν θαυμάσια νυφικά κοσμήματα και αξεσουάρ. Τιάρες, βραχιόλια, αλυσίδες χειρός, κολιέ, σκουλαρίκια χαρίζουν αίγλη στη νύφη. Αποφύγετε,όμως, τις υπερβολές στα κοσμήματα, ο χαρακτηρισμός “λατέρνα” δεν είναι κολακευτικός... Μέτρον (κοσμημάτων) άριστον!

Καλά στέφανα και να θυμάστε ότι το πολυτιμότερο κόσμημα είναι το χαμόγελο της ευτυχίας σας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: absolutely-weddings.co.uk

Περισσότερα άρθρα γάμου...