Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Γάμος φθινοπωρινός

Ξαφνιάστε τους ευχάριστα!

Γάμος φθινοπωρινός

Έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε το προσκλητήριο για γάμο ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό, είναι όμως τόσο ρομαντικός ένας γάμος το φθινόπωρο, άσχετα αν το στυλ του μπορεί να είναι μοντέρνο ή ακόμα κι εκκεντρικό.

Όσα ζευγάρια επιλέξετε τούτη την εποχή, καλά θα πράξετε, διαβάστε όμως και κάποιες προτάσεις. Κατ' αρχάς, στείλτε τα προσκλητήρια στους καλεσμένους σας στην αρχή του καλοκαιριού, ώστε να κανονίσουν το πρόγραμμά τους.

Οι μπομπονιέρες σας μπορεί να είναι από λινάτσα ή βαμβακερό ύφασμα, με στάχια ή ξυλάκια κανέλας, κορδέλα χρυσαφί ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Η μελλόνυμφη ας αποφύγει το εξώπλατο ή το αμάνικο νυφικό. Αλλιώς, μια εσάρπα, μία πασμίνα ή ένα κομψό μπολερό θα είναι χρησιμότατο κομμάτι, καθώς η υγρασία είναι ύπουλο πράγμα. Τόσο ύπουλο, που οι ωραιότατες μπούκλες του νυφικού χτενίσματος εύκολα χαλούν, ενώ ένα υπέροχα ίσιο μαλλί ξαφνικά κατσαρώνει! Χαλαρό σινιόν, ωραία κοτσίδα ή ανέμελο κοντό κούρεμα είναι θαυμάσιες λύσεις. Όσο για τα νυφικά παπούτσια, μια φθινοπωρινή γόβα είναι ό,τι πρέπει. Κατάλληλο για την εποχή πρέπει να είναι και το κοστούμι του γαμπρού.

Όχι, το ανοιχτό γαλάζιο του καλοκαιριού δεν ταιριάζει σε έναν γάμο στα τέλη Οκτωβρίου! Η παλέτα έχει βαθύ μπλε, σκούρο μπεζ, καφέ, σκούρο γκρι, ενώ για πιο μοντέρνους γαμπρούς ένα μουσταρδί, ή μπορντό γιλέκο, μία κυπαρισσί γραβάτα, ένα κοκκινωπό παπιγιόν είναι ενδιαφέρουσες πινελιές.

Άνθη φθινοπωρινά ταιριάζουν παντού: στα μαλλιά της νύφης, στη μπουτονιέρα του γαμπρού, στη σύνθεση της νυφικής ανθοδέσμης, στη διακόσμηση ναού και δεξίωσης, στο όχημα μεταφοράς σας. Κληματόφυλλα, κλαδιά και φύλλα βελανιδιάς, ηλιοτρόπια, χρυσάνθεμα, υπάρχουν τόσα υπέροχα υλικά προς χρήση!

Για τη διακόσμηση, χρώματα όπως το ροδακινί, το κόκκινο και το χρυσαφί, το μπεζ αλλά και το βιολετί ταιριάζουν απόλυτα με την φθινοπωρινή ωραιότητα. Διαλέξτε κολοκύθες και ψηλά κεριά, γυμνά κλαδιά με κουκουνάρια, μπουκετάκια με αποξηραμένα άνθη, κεραμικά μπολ, λινές πετσέτες, έγχρωμα κρύσταλλα.

Να ζήσετε!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: es.123rf.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...