Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Δαχτυλίδι αρραβώνων

Τα διαμάντια είναι παντοτινά!

Δαχτυλίδι αρραβώνων

Παλιάς ή μοντέρνας σχολής, την πρόταση θα την κάνετε, το “δέχομαι” το αναμένετε, ολίγα άνθη κι ένα δαχτυλίδι χρειάζεστε!

Παραδοσιακά - και προ κρίσης βεβαίως - το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνα δεµένο κατά προτίµηση σε χρυσό ή πλατίνα ήταν περίπου θεσμός. Σήμερα, όσοι τηρούν το έθιμο και δεν παίρνουν απευθείας τις βέρες, επιλέγουν κάτι λιγότερο ακριβό αλλά με πολύτιμο λίθο ποικιλμένο.

Ρουμπίνι, σμαράδι, ζαφείρι, τοπάζι, κάποιο από όλα τούτα αγαπά πολύ η καλή σας κι αντέχει το πορτοφόλι σας! Μια δυναμική γυναίκα γοητεύεται από το κόκκινο ρουμπινένιο μονόπετρο, η παραδοσιακή λαχταρά την αξεπέραστη λάμψη του διαμαντιού, η ρομαντική θα επιθυμούσε το πράσινο του σμαραγδιού ή ένα ροζ ζαφείρι. Μια μοντέρνα μελλόνυμφη δεν θα πει όχι σε ένα δαχτυλίδι που είναι οικογενειακό κειμήλιο.

Εξίσου ελκυστικό είναι το μονόπετρο με ακουαμαρίνα, κόκκινο κοράλι, “μάτι της τίγρης”, κεχριμπάρι, οπαλίνα, μαλαχίτη αμέθυστο ή λάπις λαζούλι. Οι επιλογές πάμπολλες και το κόστος ανάλογο.

Ρωτήστε τη μέλλουσα σύζυγό σας ή... ψαρέψτε την! Αν δεν πάτε μαζί να το διαλέξει, πάρτε ένα από τα δαχτυλίδια της και πάτε στο κοσμηματοπωλείο μόνος σας, έχοντας εξασφαλίσει την έκπληξη στο σωστό νούμερο. Οι γιαγιάδες επιμένουν ότι το δαχτυλίδι αρραβώνα φοριέται στο αριστερό χέρι, επειδή από εκεί περνάει η φλέβα της αγάπης, ενώ η βέρα στο δεξί είναι σύμβολο της δέσμευσης και της διάρκειας.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, όποιο χέρι κι αν κοσμήσετε, εύχομαι το στεφάνι σας διαμάντια να γεμίσει και να σας τρέχουν τα καλά σαν το νερό στη βρύση!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: gr.pinterest.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...