Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Το νυφικό μακιγιάζ

Λάμπεις, νύφη μου, λάμπεις!

Το νυφικό μακιγιάζ

Ποια μελλόνυμφη δεν επιθυμεί να έχει πρόσωπο απαστράπτον την ημέρα του γάμου της; Ουδεμία!

Ναι, το νυφικό είναι θαυμάσιο, το πρόσωπό σας όμως χρειάζεται κι αυτό special φροντίδα, ώστε να αναδειχτούν τα ωραία σας και να απαλυνθούν τυχόν ατέλειες.

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν λίγο-πολύ κάποια μυστικά του μακιγιάζ. Την τέχνη του νυφικού μακιγιάζ, πάλι, την κατέχουν οι επαγγελματίες του είδους και σε κάποιον απ' αυτούς πρέπει ν' απευθυνθείτε. Το νυφικό μακιγιάζ δεν έχει σχέση με το μακιγιάζ που κάνετε καθημερινά,έχει άλλα standards και οι επαγγελματίες του χώρου χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προϊόντα.

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ/μακιγιέζ με την εμπειρία τους θα τονίσουν τα ατού του προσώπου σας και θα κρύψουν ό,τι σας προβληματίζει.

Καθώς διαθέτουν σειρές ολόκληρες από σκιές, κραιγιόν και λοιπά απαραίτητα, θα είναι εύκολο να δοκιμάσετε και να καταλήξετε στα χρώματα και στο είδος μακιγιάζ που σας ταιριάζει, που “δένει” με τη γενικότερη εμφάνιση και το ύφος του γάμου σας. Για παράδειγμα, σε έναν γάμο στυλ ρετρό δεν θα χρησιμοποιήσετε εκείνο το προκλητικά κατακόκκινο κραιγιόν, όσο κι αν σας πάει!

Το νυφικό μακιγιάζ πρέπει να αντισταθμίσει τη λευκότητα του νυφικού, οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά έντονο μεν, χωρίς υπερβολές δε.

Το επαγγελματικό μακιγιάζ διαρκεί για ώρες, κάτι που το χρειάζεστε δεδομένης της διάρκειας της τελετής και των χειραψιών. Όσο για το φρεσκάρισμά του, αν έχετε μαζί σας το κραγιόν στο οποίο καταλήξατε να βάλετε κι ένα fix spray, η λάμψη σας δεν θα θαμπώσει.

Φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως τον επαγγελματία, σίγουρα θα χρειαστείτε δοκιμές. Αν δεν έχετε κάποιον γνωστό σας, αναζητήστε πληροφορίες και δείτε τις δουλειές ορισμένων κι αποφασίστε ποιός σας ταιριάζει περισσότερο. Οι τιμές ποικίλουν, συνήθως πάντως περιλαμβάνουν και δύο δοκιμαστικά. Εξασφαλίστε ένα δοκιμαστικό τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν το γάμο. Αν θα φορέσετε άλλο φόρεμα για τη δεξίωση, ενημερώστε την/τον αισθητικό, ώστε να κανονίσετε τυχόν διορθώσεις.

Όποιες αποχρώσεις κι αν έχει το μακιγιάζ σας, είτε διακριτικό είτε πιο έντονο, φυσικό ή ολίγον επιτηδευμένο, το πιο δυνατό σημείο που θα φωτίζει το πρόσωπό σας θα είναι το χαμόγελό σας.

Έτσι! Άψογα!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: liaestetica.it

Περισσότερα άρθρα γάμου...