Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

H λίστα των καλεσμένων

Οι μετέχοντες στη χαρά!

H λίστα των καλεσμένων

Είστε ενθουσιασμένοι που παντρεύεστε και θέλετε να προσκαλέσετε όλον τον κόσμο, ει δυνατόν!

Λογικότατο μεν, υπερβολικό δε, καθώς τίθενται θέματα προϋπολογισμού ειδικά σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Πριν λοιπόν καταρτίσετε την λίστα, έχετε κατά νου ότι ο άγραφος νόμος απαιτεί όσους καλέσατε στην τελετή, να προσκληθούν και στη δεξίωση. Περιορίστε λοιπόν την λίστα σας με βάση το ποσόν που διαθέτετε κι οργανωθείτε αναλόγως. Δεν είναι ανάγκη να καλέσετε ακόμα κι όποιον συναντήσατε μια-δυό φορές!

Πιθανόν, οι γονείς των μελλονύμφων θα φτιάξουν έναν ατέλειωτο κατάλογο με “άτομα-που-δε-γίνεται-να-λείψουν”. Μην πτοηθείτε, εξηγείστε γλυκά κι αποφασιστικά τι έχετε εσείς ανάγκη.

Επίσης, η θεία Πραξιθέα κι ο θείος Θρασύβουλος μπορεί να είναι οι αγαπημένοι σας, καλό όμως είναι να μην πάρουν πρωτοβουλία και καλέσουν όοολους τους γνωστούς τους. Δικός σας είναι ο γάμος, δική σας κι η λίστα. Μην αισθάνεστε ενοχές για εκείνους που δεν θα καλέσετε. Οι συγγενείς όγδοου βαθμού, όπως κι οι απλοί γνωστοί ίσως και να νοιώσουν καλύτερα που δεν θα χρειαστεί να παραστούν από απλή υποχρέωση.

Αν, παρ' όλα αυτά, επιθυμείτε ανοιχτό γάμο με πολλούς καλεσμένους,δεν έχετε όμως την οικονομική ευχέρεια να τους δεξιωθείτε όλους, μπορείτε να κανονίσετε ένα ωραίο πάρτι, κάπου οικονομικά, λίγες μέρες πριν από το γάμο σας για να περιποιηθείτε αυτούς που δεν έλθουν στην γαμήλια δεξίωση.

Ακόμα, ωραία κι ευγενική λύση είναι να προσφέρετε έξω από την εκκλησία, μόλις ολοκληρωθεί το Μυστήριο, ένα ποτήρι κρασί και κάποιο γλύκισμα ώστε να ευχαριστήσετε όσους δεν θα καλέσετε στο γλέντι.

Οι πολύ δικοί σας άνθρωποι, συγγενικά πρόσωπα κι αγαπημένοι φίλοι, είναι εκείνοι που θα είναι καλό να έχετε δίπλα σας, να χαρούν με τη χαρά σας αυτήν την θεσπέσια μέρα της ζωής σας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: privorot-2018.ru

Περισσότερα άρθρα γάμου...