Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Savoir vivre

Για νύφες και γαμπρούς!

Savoir vivre

Οι καλοί τρόποι είναι εκ των ων ουκ άνευ απαραίτητοι, πόσo μάλλον την περίοδο προετοιμασίας του γάμου και την ημέρα της τέλεσης του μυστηρίου.

Καλό θα ήταν, αν τούτο είναι δυνατόν, να προγραμματίσετε το γάμο σας κάποια ημερομηνία που δεν θα δυσκολέψει τους καλεσμένους σας να παραστούν. Στείλτε τα προσκλητήρια 4-6 εβδομάδες πριν. Στους πολύ οικείους ηλικιωμένους συγγενείς ή φίλους σας, προτείνουμε να τα παραδώσετε ιδιοχείρως, ειδικά αν κατοικείτε στην ίδια πόλη. Αυτό δείχνει αγάπη και τιμή!

Θεωρείται άτοπο να ζητήσετε χρήματα ως δώρο γάμου... Γαμπρέ, πάτε 20 λεπτά νωρίτερα στο ναό, μην ξεχάσετε τις βέρες και την ανθοδέσμη και μην κοιτάτε το ρολόι σας! Η νύφη, εθιμικά, αργεί 10-15 λεπτά!

Μελλόνυμφοι, ορισμένα “κρύα” αστεία που θα πει η θεία Αφροξυλάνθη, είναι στο πρόγραμμα. Μην εκνευρισθείτε, την έχετε καλέσει εσείς στη χαρά σας. Το ίδιο ισχύει για τυχόν χοντροκομμένα πειράγματα φίλων ή τις άσχετες αναμνήσεις του θείου Επαμεινώντα από τη νεότητά του!

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου δείξτε σεβασμό, οι ψίθυροι και τα σχόλια δεν είναι ευγενική συμπεριφορά... Μη διανοηθείτε να μασάτε τσίκλα λόγω νευρικότητας!

Αγαπητή νύφη, είναι κρίμα να τον ξενυχιάσετε! Αγαπητέ γαμπρέ, αν τηρήσει το... έθιμο και σας πατήσει, μη βρίσετε! Όταν η τελετή ολοκληρωθεί, θα σας συγχαρούν άπαντες. Χαμόγελο, ένας καλός λόγος για κάθε καλεσμένο, ένα φιλί για τους πολύ δικούς σας είναι ό,τι πιο ωραίο!

Παρεμπιπτόντως, αν η νύφη φοράει γάντια, ας τα βγάλει – γαντοφορεμένοι δεν κάνουμε χειραψία! Οργανώστε προσεκτικά πού και με ποιούς θα καθίσουν οι καλεσμένοι σας στη γαμήλια δεξίωση, περάστε από όλα τα τραπέζια να τσουγκρίσετε μαζί τους το ποτήρι σας, ίσως και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Να είστε ευγενείς ακόμα και με εκείνους που ίσως κάνουν κάποιο αρνητικό σχόλιο ή μια άκομψη παρατήρηση...

Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφήστε τους ανθρώπους σας να το φροντίσουν. Μην πιείτε πολύ, ο γαμπρός που τρεκλίζει κι νύφη στα πρόθυρα υστερικού γέλιου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αποχαιρετήστε όλους όσοι χάρηκαν μαζί σας έναν-προς-έναν.

Ήρθε η στιγμή που ανοίξατε τα δώρα σας; Στείλτε ευχαριστήρια καρτούλα, πάρτε τηλέφωνο, στείλτε e-mail ή sms, με κάποιον τρόπο α-πα-ραι-τή-τως εκφράστε το “ευχαριστώ” σας !

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: 123weddingcards.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...