Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Νύχι, μαλλί, νύφη κουκλί!

Υπέροχα μαλλιά, άψογα χέρια

Νύχι, μαλλί, νύφη κουκλί!

Χωρίς να θέλουμε ν' απογοητεύσουμε τον γαμπρό, τη μέρα του γάμου όλα τα μάτια κοιτούν κυρίως τη νύφη.

Το νυφικό έρχεται πρώτο σε... εξέταση, τα μαλλιά και τα χέρια ακολουθούν και δικαιολογημένα, αφού στην κόμμωση θα στερεωθεί το γαμήλιο στεφάνι,το χέρι θα κοσμήσει η βέρα.

Έτσι, συνιστάται η μελλόνυμφη να επισκεφτεί ένα καλό κομμωτήριο δύο μήνες πριν το γάμο, για να επιλέξει με τη βοήθεια του ειδικού το νυφιάτικο χτένισμα αλλά και να κάνει όποιες παρεμβάσεις/θεραπείες απαιτούνται. Για παράδειγμα, οι βαφές ξηραίνουν και θαμπώνουν τα μαλλιά, οπότε συμβουλές και προιόντα για να λάμπουν τη μέρα του γάμου είναι απαραίτητες.

Επίσης, ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα κατά δύο-τρεις πόντους θα δυναμώσει τα μαλλιά. Καλό είναι να γίνουν δύο τουλάχιστον πρόβες του χτενίσματος 10-15 μέρες πριν από το γάμο. Αν πρόκειται η μελλόνυμφη να δοκιμάσει κάτι νέο, όπως αλλαγή στο χρώμα ή στο στυλ που έχει, να το κάνει χωρίς υπερβολές.

Α, μην ξεχνάτε ότι το χτένισμα ακολουθεί το νυφικό.

Όχι, το εκκεντρικότατο κούρεμα δεν ταιριάζει στην ρομαντική δαντέλα και το μακρύ πέπλο!

Όσο για το μανικιούρ, αφήστε τα χέρια σας στα χέρια ειδικού. Αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνη, υπάρχουν προτάσεις για άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πάρτε ασετόν που περιέχει έλαια και μια καλή κρέμα για τα χέρια, την οποία φροντίστε να βάζετε πρωί - βράδυ. Την παραμονή του γάμου μουλιάστε σε χλιαρό τα χέρια, κόψτε τα νύχια στο μήκος που θέλετε αλλά όχι τα πετσάκια, λιμάρτέ τα προσεκτικά, γυαλίστε τα και βάλτε μία στρώση διαφανούς βερνικιού.

Την ημέρα του γάμου σας χρησιμοποιήστε άριστης ποιότητας κι αντοχής βερνίκι. Το χρώμα θα πρέπει να ταιριάζει με το μακιγιάζ σας και με το χρώμα του νυφικού. Ρετρό ιβουάρ νυφικό και σκούρο μπλε μανόν δεν είναι ωραίο πράγμα...

Χτενιστείτε, μανικιουριστείτε.

Εύγε, μαλλί στην τρίχα και χέρι βελούδο!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: insideweddings.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...