Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Ροδοπέταλα και ρύζι

Μπομπονιέρες ποιός μοιράζει;

Ροδοπέταλα και ρύζι

Ήρθε -κυριολεκτικά- η στιγμή που ο ιερέας ψάλλει το “Ησαία χόρευε” κι οι καλεσμένοι σας πετούν με ενθουσιασμό ρύζι ή ροδοπέταλα ή και τα δύο.

Σε λίγο το μυστήριο ολοκληρώνεται και έρχεται η προσφορά της μπομπονιέρας σε κάθε μάρτυρα της γαμήλιας ένωσής σας. Ποιός, όμως, θα μοιράσει όλα αυτά τα εθιμικά απαραίτητα;

Κατ' αρχάς, βεβαιωθείτε ότι όποιοι αναλάβουν δεν θα το κάνουν από υποχρέωση ή σαν αγγαρεία. Οι καλοί τρόποι είναι πολύ σημαντικοί, η επιμέλεια και η προσοχή απαραίτητες. Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτό το χαρούμενο “καθήκον”μπορεί να είναι είτε συγγενικά είτε φιλικά. Συνήθως, φίλες της νύφης ή παιδιά κατάλληλης ηλικίας καλούνται να μοιράσουν το ρύζι, περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της τελετής.

Καλαθάκια καλόγουστα θα πρέπει να προτείνονται με πρόσχαρη διάθεση, ώστε κάθε προσκεκλημένος να πάρει λίγο. Αν αυτό το κάνουν παιδιά, καλό είναι να τους τονιστεί να είναι ήσυχα κι ευγενικά.

Για τις μπομπονιέρες, οι άνθρωποι που θα αναλάβουν θα πρέπει έγκαιρα να τις έχουν τοποθετήσει προσεκτικά στον καθορισμένο χώρο. Η προσφορά της μπομπονιέρας απαιτεί ευγένεια και χαμόγελο, ενώ συνιστούμε να υπάρχει επιβλέπων ενήλικος αν το μοίρασμα γίνεται από παιδιά.

Ενημερώστε τους ανθρώπους σας ότι συνήθως προσφέρονται δύο μπομπονιέρες ανά οικογένεια, κάτι που καλό είναι να τηρηθεί ώστε να μη λείψουν.

Μην ξεχνάτε ότι θεωρείται τιμητικό να ζητήσετε απο κάποιον να σας βοηθήσει στα του γάμου σας, οπότε κάντε πρώτα μια ανιχνευτική ερώτηση και μετά διαλέξτε από καρδιάς τα πρόσωπα. Να ζήσετε και κρατήστε μας μια μπομπονιέρα!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: gr.pinterest.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...