Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Γάμος ρετρό

Άρωμα άλλης εποχής

Γάμος ρετρό

Αρχίζετε σιγά-σιγά τις προετοιμασίες για το γάμο σας, θέλετε όμως μια νότα νοσταλγίας, κάτι από παλιό σεντούκι και πέρλες;

Ωραιότατα, μπορείτε να έχετε vintage στοιχεία από το νυφικό και τις μπομπονιέρες μέχρι την ανθοδέσμη και τη διακόσμηση της αίθουσας της γαμήλιας γιορτής σας.

Όχι, δεν εννοώ παντού καρδούλες και ροζ μπαλόνια, άλλο πράγμα είναι το σικάτο ρετρό!

Δαντέλα χειροποίητη, κοσμήματα της γιαγιάς, κάποιο πέπλο που η θεία Λυδία κράτησε ως “ενθύμιον γάμου”, ρετρό μα και μοντέρνο γαλάζιο τούλι, γάντια, μακριά ουρά στο νυφικό και κλασική καρφίτσα στο πέτο του γαμπριάτικου κοστουμιού, μεταξωτή κορδέλα για τις μπομπονιέρες, κουφέτα με γεύση βανίλια, ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, πορσελάνη, μικρές ανθοσυνθέσεις και κεριά για το γαμήλιο τραπέζι, βαλς για τον πρώτο σας χορό ως παντρεμένο ζεύγος!

Ο μέλλων γαμπρός μπορεί να βάλει -αν δεν πειστεί για φράκο- ένα ωραίο κοστούμι με παπιγιόν. Το όχημα που θα σας πάει και θα σας πάρει από το ναό μπορεί να είναι ένα ωραιότατο αυτοκίνητο-αντίκα, ενώ η ιδέα μιας άμαξας δεν είναι καθόλου κακή!

Η νύφη με απαλό κοραλλί κραγιόν, η μαμά της κι η κουμπάρα με καπέλο, οι ηλιωμένες συγγενείς με δαντέλα και μαργαριτάρια, ο παπούς με άψογο ξύρισμα και κολόνια, ωωω, έξοχα! Ανοίξτε το σεντούκι, ξεφυλλίστε το παλιό άλμπουμ του γάμου των γυναικών της οικογένειά σας και πάρτε ιδέες. Έμπνευση και φαντασία θα κάνουν το γάμο σας ονειρικό!

Μην ξεχάσετε να βάλετε πάνω σας “κάτι παλιό, κάτι καινούριο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε”, όπως ορίζει η παράδοση η προερχόμενη από την Βικτωριανή Αγγλία («Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, and a Sixpence in Her Shoe»), την οποία όμως τηρούν ευχαρίστως πολλές νύφες και στην Ελλάδα!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: UK Wedding Blog

Περισσότερα άρθρα γάμου...