Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Οι γαμήλιες βέρες

Σύμβολα χαράς και ολοκλήρωσης

Οι γαμήλιες βέρες

Τα γαμήλια δαχτυλίδια αποτελούν αρχαιότατο έθιμο κι ανέκαθεν θεωρούνταν από όλους τους λαούς ως το σύμβολο της αφοσίωσης, της αγάπης και της δια βίου ένωσης των νεονύμφων.

Οι κλασικές βέρες είναι χρυσές, απλές, με σκάλισμα των ονομάτων του ζευγαριού και την ημερομηνία του γάμου στο εσωτερικό τους.

Αν έχετε βέρες από την γιαγιά και σας τις διαθέσει, μην αρνηθείτε. Είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας κι αντοχής στο χρόνο! Αν όχι, ετοιμαστείτε για ψάξιμο.

Στις μέρες μας, οι βέρες προσφέρονται σε ποικιλία μετάλλων, σχεδίων και χρωμάτων, αποτελώντας ιδιαίτερου τύπου κοσμήματα. Μάλιστα, επαγγελματίες χειροτέχνες κοσμημάτων ενσωματώνουν στον κρίκο παλαιά ή σύγχρονα σύμβολα ένωσης και αγάπης, όπως άνθος ή καρδιά από πολύτιμους /ημιπολύτιμους λίθους. Ξεκινήστε έρευνα αγοράς για να ενημερωθείτε για σχέδια και τιμές.

Για παράδειγμα, έχετε υπ' όψιν ότι οι βέρες από πλατίνα είναι πολύ πιο ακριβές από τις χρυσές, όπως κι αυτές με διαμάντι, οπότε αναζητείστε γαμήλια δαχτυλίδια στο κόστος που έχετε προϋπολογίσει. Απευθυνθείτε σε κάποιο από τα πολλά επώνυμα εργαστήρια κατασκευής βερών, όπου θα έχετε την δυνατότητα να παραγγείλετε τις δικές σας χειροποίητες βέρες ή να επιλέξετε έτοιμες. Φροντίστε να δοκιμάσετε αρκετά σχέδια, προκειμένου όποιο διαλέξετε να έχει σωστή κι άνετη εφαρμογή, δεδομένου ότι θα το φοράτε κάθε μέρα.

Μην αμελήσετε να ελέγξετε την ποιότητα του μετάλλου και την αυθεντικότητα των λίθων. Τέλος, μη διστάσετε να ζητήσετε βέρες οπτικά πανομοιότυπες αλλά διαφορετικές, εάν το έτερον ήμισυ κι εσείς έχετε διαφορετικές προτιμήσεις. Τολμήστε το και χαράξτε μέσα κάτι πρωτότυπο, κάποιο δικό σας μικρό μότο!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: bestjuicerblender.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...