Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Πρωινός Γάμος

Πρωινός Γάμος και δεξίωση

Πρωινός Γάμος

Η απόφαση για τον πολυπόθητο γάμο έχει παρθεί και εσείς τώρα αναζητάτε την κατάλληλη ημέρα για το γεγονός. Κάθε γάμος σε εκκλησία και κάθε δεξίωση γάμου που γνωρίζετε γίνεται από Παρασκευή έως και Κυριακή. Οι τελετές στην εκκλησία ξεκινούν από το απόγευμα έως νωρίς το βράδυ και μετά το ζευγάρι και οι καλεσμένοι πηγαίνουν στον χώρο που θα γίνει η δεξίωση.

Αυτό είναι λοιπόν το συνηθισμένο πρόγραμμα της ημέρας του γάμου. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι εσείς θα θέλατε κάτι διαφορετικό; Μια αλλαγή στην ημέρα ή την ώρα του γάμου σας; ή ακόμη και της δεξίωσης;

Μια αλλαγή στην ημέρα δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολο να γίνει μιας και οι κλασικές αυτές ημέρες δεν είναι εργάσιμες. Οι περισσότεροι δουλεύουν μέχρι την Παρασκευή και, αν ο γάμος γίνει από Δευτέρα έως Πέμπτη, θα τους δυσκολέψει τόσο στο να ετοιμαστούν για τον γάμο εγκαίρως, όσο και στην δεξίωση, όπου δεν θα μπορέσουν να την απολαύσουν όσο θα ήθελαν, αφού θα είναι κουρασμένοι και θα πρέπει να ξυπνήσουν το επόμενο πρωί για δουλειά.

Μια καλή ιδέα για να κάνετε κάτι διαφορετικό και εντυπωσιακό είναι να επιλέξετε να κάνετε τον γάμο σας το πρωί. Ένας γάμος το Σάββατο το πρωί για παράδειγμα είναι μια πολύ καλή ιδέα για όλους. Θα έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας για να απολαύσετε τον γάμο σας με όλους τους καλεσμένους χωρίς βιασύνες. Αν θέλετε τη δεξίωση μπορείτε να την κάνετε σε συνέχεια με τον γάμο, η μεσημεριανή δεξίωση είναι εξίσου απολαυστική με την βραδινή και εσείς θα έχετε τον χρόνο μετά να απολαύσετε την βραδιά σας πριν τον μήνα του μέλιτος.

Μια ακόμη ιδέα είναι να κάνετε την τελετή του γάμου το πρωί και να προγραμματίσετε την δεξίωση για το βράδυ της ίδιας ημέρας, έτσι όλοι θα έχετε την πολυτέλεια να ξεκουραστείτε μέχρι εκείνη την ώρα. Εσείς θα έχετε τον χρόνο να κάνετε την φωτογράφισή σας χωρίς καμμία βιασύνη και χωρίς το άγχος ότι σας περιμένουν.

Αν ο γάμος σας γίνει κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου ο ήλιος δύει νωρίς το απόγευμα, δεν θα έχετε καθόλου φυσικό φως για τις φωτογραφίες σας, ο πρωινός γάμος είναι η καλύτερη λύση για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση ο γάμος πρωινή ώρα δίνει τον χρόνο μιας ολόκληρης ημέρας να απολαύσετε την τελετή και το γλέντι σας αλλά και να ξεκουραστείτε παράλληλα. Το φως του πρωινού ήλιου δίνει διαφορετικό χρώμα σε όλα και ντύνει το μυστήριο με ατμόσφαιρα από άλλη εποχή.

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Νομικού
Φωτογραφία: www.moneycrashers.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...