Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Γαμήλιες λαμπάδες

Οι φωτεινοί παραστάτες

Γαμήλιες λαμπάδες

Οι λαμπάδες του γάμου συμβολίζουν το Φως και, κατ' επέκταση, τη φώτιση των μελλονύμφων, την φλόγα της αγάπης και την ελπίδα.

Παραμένουν αναμένες σε όλη τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής, ενώ η νύφη συνηθίζεται να παίρνει τις λαμπάδες ή έστω τα φυτίλια τους στο σπίτι, για να είναι το ζευγάρι αγαπημένο κι ασφαλές.

Θεωρούνται λοιπόν πολύ σημαντικό τμήμα του Μυστηρίου και ο στολισμός τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι λαμπάδες μπορεί να είναι απλές ή πλούσια διακοσμημένες, κυλινδρικές ή όχι, μοντέρνες ή κλασσικές με το παραδοσιακό τούλι, λευκές ή στο χρώμα του μελιού. Όσο για τον στολισμό τους, υπάρχουν στεφάνια από φυσικά ή υφασμάτινα άνθη, κορδέλες, δαντέλα, ένα απλό κορδόνι με αποξηραμένα βότανα, κοχύλια και κλαδιά κι ό,τι άλλο προστάξει η φαντασία!

Το χειροποίητο πλεκτό της γιαγιάς είναι μια πολύ αρχοντική επιλογή, ακριβό κρύσταλλο και μετάξι ενδείκνυνται για πολύ επίσημο γάμο.

Τα σημερινά ζευγάρια έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαλέξουν λαμπάδες - κηροπήγια, τα οποία αργότερα θα χρησιμεύσουν στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Αποφασίστε τί ταιριάζει με το στυλ που θα έχει ο γάμος σας, ερευνήστε την αγορά και διαλέξτε ό,τι “μιλήσει” στην ψυχή σας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: etsy.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...