Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου
Ιδέες και Συμβουλές Γάμου

Οι παρέες της γαμήλιας δεξίωσης

Ο καθένας στη θέση του!

Οι παρέες της γαμήλιας δεξίωσης

Τον χώρο για το γαμήλιο γλέντι τον διαλέξατε, για την διακόσμηση και τη μουσική συννενοηθήκατε, τη γεύση κάθε πιάτου την εγκρίνατε και τα κρασιά είναι εξαίρετα

Ασχοληθήκατε με τις λεπτομέρειες με τη δέουσα επιμέλεια και την λαχτάρα να χαρείτε με την ψυχή σας και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Όλα έτοιμα!

Όλα; Πού θα καθήσει η θεία Ευλαλία, η λαλίστατη, που έχετε να τη δείτε γύρω στα δεκατρία χρόνια;;; Αν τυχόν-χτύπα ξύλο!- βρεθεί δίπλα στις ξαδέρφες με την εξτριμ κόμμωση, τι θα γίνει; Και πώς, αλήθεια, θα τα καταφέρετε ώστε εκείνοι οι δύο καλοί συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μεταξύ τους στα μαχαίρια, να μην καρφώνει ο ένας το μαχαίρι του κρέατος στο μπράτσο του άλλου, που κάθησε δίπλα του; Όχι λοιπόν, δεν τελειώσατε, έχετε να δώσετε εξετάσεις Χημείας!

Η καλή χημεία στην παρέα κάθε τραπεζιού είναι άκρως σημαντική για την επιτυχία της γαμήλιας δεξίωσης. Ζητήστε ένα πλάνο με τον αριθμό των τραπεζιών καθώς και πόσες θέσεις χωράει με άνεση το κάθε τραπέζι από τον υπεύθυνο του χώρου και αρχίστε να τοποθετείτε τους καλεσμένους σας στα τραπέζια. Βάλτε post-it με τα ονόματα, ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές.

Κοντά στο τραπέζι σας θα βάλετε τους πολύ κοντινούς συγγενείς και φίλους, στα πιο μακρινά τραπέζια ας καθήσουν οι συγγενείς και οι φίλοι, με τους οποίους έχετε πιο τυπικές σχέσεις.

Εάν καλέσατε αποκλειστικά μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους, μία κοντινή διαρρύθμιση τραπεζιών θα δώσει την σπιτική, οικεία ατμόσφαιρα του κλασικού οικογενειακού τραπεζώματος.

Προσέξτε τις παρέες των συναδέλφων, κάποιοι από μόνοι τους φτιάχνουν ομάδα. Έτσι θα τους βάλετε να καθήσουν και στα τραπέζια. Οι φίλοι από το σχολείο μαζί, οι γείτονες το ίδιο, τα παιδιά στη δική τους ειδικά προσεγμένη γωνιά. Αν έχετε καλεσμένους, οι οποίοι θα έρθουν ασυνόδευτοι, φροντίστε να τους βάλετε σε τραπέζι με ανθρώπους που θα έχουν κάτι κοινό ή σε τραπέζι με πολύ κοινωνικούς καλεσμένους, ώστε να μη νιώθουν μόνοι. Η ευγένεια επιβάλλει να μην βρεθούν στο ίδιο τραπέζι δύο πρώην...

Ταιριάξτε τους καλεσμένους όσο πιο καλά νομίζετε, χαλαρώστε και γλεντήστε. Η γαμήλια γιορτή σας θα είναι υπέροχη!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου
Φωτογραφία: gratuitxblcodes.com

Περισσότερα άρθρα γάμου...